Bij deze Eurosport Nutrition Energy bar appel draait het om de uitgekiende 2:1-verhouding tussen glucose en fructose. Glucose (ook wel dextrose of druivensuiker genoemd) is de meest belangrijke brandstof voor het lichaam. De verhouding luistert nauw. Met normale voeding kan je per uur maximaal ongeveer 60 gram suiker omzetten naar energie. Met de 2:1-verhouding tussen glucose en fructose kan de omzetting oplopen tot 90 gram. Je lichaam heeft daardoor meer energie voor het sporten.
Gezondheid vinden wij belangrijk. De Energy Bar bestaat daarom uit ingrediënten met een natuurlijke basis. Eurosport nutrition is daarbij bereid uit verse ingrediënten, er wordt dus ook vers fruit aan toegevoegd. Om een zo voedzaam mogelijke reep te kunnen bieden, perst Eurosport nutrition de repen bij temperaturen tot 45 graden Celsius. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke vitaminen en mineralen.
De Energy Bar heeft een krokante bite met een smaak die in balans is: niet te zacht en niet te overheersend. Hij is gemakkelijk te consumeren, ook bij intensieve inspanning. Dat is mede te danken aan onze speciale perstechniek waarbij de ingrediëntenmix licht wordt verhit. De reep smelt al in de mond weg en daardoor ontstaan er geen problemen met slikken.